Persbericht – Meer dan tweeduizend deelnemers verwacht tijdens de JCI Europese Conferentie in Brugge (juni 2022)

In juni 2022 organiseren twee (West-)Vlaamse Junior Chamber International (JCI)-afdelingen – Brugge en Houtland – de Europese Conferentie van JCI in Brugge. JCI slaat daarvoor de handen in elkaar met Stad Brugge, Concertgebouw Brugge en het gloednieuwe Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum (BMCC). Met het thema ‘Food for Generations’ focust de conferentie zich voornamelijk op zowel de voedselproblematiek als het in de kijker zetten van de gastronomische geneugten van ons land. 

Momenteel zijn we met 7,8 miljard mensen op de wereld. Er wordt een groei verwacht naar 8,6 miljard in 2030, 9,8 miljard in 2050 en tegen 2100 zouden we met 11,2 miljard personen zijn op de wereld. (bron: VN-rapport 2017).  

Om aan deze aanhoudende groei te kunnen voldoen, zal de voedselproductie moeten stijgen met 50%. De huidige uitdagingen omtrent honger, verspilling van voeding en ziektes zoals overgewicht/diabetes wegen zwaar op onze huidige grenzen. 

Productie, duurzaamheid, verbruik en verspilling vormen dus een van de grootste uitdagingen voor de volgende generaties. 

Als visie hanteert JCI de oneliner: de mensen inspireren richting een toekomst waar we echt voeding omarmen – met al haar facetten. 

Er zijn vier pijlers doorheen het thema: 

  • Duurzame voedselketen 
  • Voeding 
  • Gastronomie 
  • Het erfgoed van voeding 

 JCI gebruikt dit thema om andere landen te inspireren en zo effectief verandering in beweging te zetten.  

Food for Generations 

Van 8 t.e.m. 11 juni 2022 organiseren twee (West-)Vlaamse JCI-afdelingen – Brugge en Houtland – de Europese Conferentie van JCI in Brugge. JCI slaat daarvoor de handen in elkaar met Stad Brugge, Concertgebouw Brugge en het gloednieuwe Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum (BMCC). Met het thema ‘Food for Generations’ focust de conferentie zich voornamelijk op zowel de voedselproblematiek als het in de kijker zetten van de gastronomische geneugten van ons land. 

Er worden meer dan 2000 deelnemers verwacht uit heel Europa in het BMCC.  De congresdeelnemers ontdekken het prachtige Brugge met haar historisch karakter en aantrekkelijke toeristische plekjes. JCI kiest de historische stad Brugge als uitvalsbasis voor het congres. De stad heeft uitstekende congresmogelijkheden en is alom geroemd om haar erfgoed, cultuur en gastronomie. 
 
Deze Europese Conferentie start met het thema ‘Food for Generations’. Dominique Persoone (de bekende Brugse Chocolatier) zal de openingsavond mee kleur geven in het Concertgebouw.  

Doorheen de week zijn er tal van workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken, in combinatie met verschillende festiviteiten in de avond. Op donderdag en vrijdag zijn er ook de Business Days, waar  de congresdeelnemer verschillende bedrijven zal ontmoeten.    

Volgend jaar zakken er JCI-leden van alle uithoeken van Europa naar Brugge af. Deze conferentie zal een bekroning zijn van ruim twee jaar voorbereidend werk van onze hardwerkende JCI-leden. We zijn trots dat we samen met Stad Brugge een Europees topevenement naar de mooiste stad van Europa kunnen brengen. Ook is dit één van de eerste grote conferenties in 2022, die doorgaat in zowel het Concertgebouw als het Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum. Een mooie case dus om toekomstige initiatieven aan te trekken en vooral om de complementariteit van beide venues aan te tonen.”, zegt Jonas Maes, COC-directeur van JCI EC Bruges 2022

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Ik ben bijzonder trots dat we de Europese Conferentie van JCI in onze stad mogen verwelkomen. De timing – kort na de opening van het Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum en vlak voor de drukke zomerperiode – is ideaal. Het congres zal veel bezoekers naar onze stad brengen. Zij zullen een mooi stukje Brugge te zien en beleven krijgen. Heel wat van deze bezoekers zullen op een later tijdstip met vrienden of familie nog eens naar Brugge willen afzakken. Bovendien worden we dankzij dit congres internationaal nog eens extra in de kijker gezet en kunnen we zo onze sterke reputatie als meeting- en congresbestemming bij uitstek bevestigen.” 

Info en tickets: www.ecbruges.com 

Wat is JCI? 

Junior Chamber International (JCI), is een internationale organisatie (sinds 1915) van jonge leiders en ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar oud.  

Het verhaal van JCI gaat terug tot in 1915 toen de Amerikaan Henry Giessenbier de organisatie ‘The Young Men’s Progressive Civic Association’ oprichtte in St. Louis, Missouri, USA.  

JCI is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste jongerenorganisaties op aarde en telt op heden meer dan 200.000 leden en miljoenen past-leden wereldwijd. Het doel vandaag is nog steeds het stimuleren van jongeren, door bij te dragen aan sociale & economische ontwikkelingen en internationale samenwerkingen. 

Info voor de redactie

Websites betrokken partijen: 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email